carriere politiek

Wat te doen na je politieke carrière? Benut je kwaliteiten!

Een politieke carrière is over het algemeen van tijdelijke duur. Daarom is het altijd goed om een back-up-plan te hebben. Dat kan al als je nog middenin de bloei van je carrière zit om zekerheid te hebben, maar ook als je noodgedwongen op zoek moet naar een andere baan wil je hier goed over nadenken. De tips uit dit blog helpen je bij het maken van de beste keuze voor jou. 

Ben jij al bekend met APPA-begeleiding?

Speciaal voor politici die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, is er APPA begeleiding. APPA staat voor Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers. Dit is een traject waarbij je intensieve coaching krijgt door ervaren coaches en psychologen. Zij kijken naar jouw kwaliteiten en kennis en hebben zelf ook politiek bestuurlijke kennis. Vooral bij partijen met een groot netwerk, zoals Van Ede & Partners, is het interessant om gebruik te maken van APPA-begeleiding. Zij weten ook hoe je 

Kijk naar je unieke kwaliteiten en ervaringen

Voorafgaand aan een APPA-traject of zelfstandig werk zoeken, is het eerst goed om kritisch te kijken naar jouw kwaliteiten en ervaringen. Als voormalig politicus heb je ongetwijfeld een berg aan ervaring en kwaliteiten die je op veel verschillende vlakken kunt inzetten. Zo heb je over het algemeen hart voor de samenleving en ben je op de hoogte van de actualiteiten binnen de politiek. 

Als politicus leer je ook als geen ander omgaan met onregelmatige werktijden, een hoge werkdruk en heb je vaak een leuk netwerk opgebouwd. Waardevolle competenties waar veel werkgevers blij van worden. 

Ontwikkel jezelf en word nog waardevoller

Naast dat je al over een dosis kennis en ervaring beschikt, zijn er altijd nog dingen die je verder kunt ontwikkelen. Door middel van cursussen, workshops en trainingen maak je jezelf nog waardevoller en vergroot je de kans op het vinden van een carrière binnen jouw interesses. Denk aan workshops als job marketing en excellent onderhandelen. 

Wat je plan ook is na je carrière als politicus, door de juiste begeleiding, coaching en ontwikkeling, heb je binnen de kortste keren een andere droombaan gevonden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *