Voordelen van thuisstudie

Studeren kan op veel verschillende manieren. Een van die manieren is het volgen van een thuisstudie. Deze manier van studeren heeft veel voordelen ten opzichte van een reguliere studie. 

Flexibiliteit

Een van deze voordelen is de enorme flexibiliteit die een thuisstudie en thuisopleiding biedt. Je bent niet afhankelijk van anderen en kan zelf bepalen op welke manier je studeert. Zo kan je je eigen studie tijden indelen en bepaal je zelf de plek waar je studeert. Ook kan je zelf het tempo bepalen en veranderen wanneer je wil. Als je bijvoorbeeld een drukke periode op je werk hebt, kan je er voor kiezen om in die periode wat minder studiegerelateerde zaken te doen, zonder dat je in de problemen komt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist veel vrij tijd hebt en meer aan je studie wil werken. Bij een thuisstudie wordt je dan niet tegengehouden zoals door het vaste tempo van een reguliere studie.

Begeleiding

Een groot voordeel van een thuisstudie is het feit dat de begeleiding compleet aangepast kan zijn aan jouw eigen behoeften. Dat je de opleiding thuis volgt, betekent niet dat je geen begeleiding kan verwachten. Je kan vaak zelf kiezen of aangeven in hoeverre je begeleid wil worden. Ben je graag erg zelfstandig en heb je weinig hulp nodig? Dan geef je aan dat je alleen wat basishulp wil. Heb je het idee dat je wat meer hulp kan gebruiken? Dan krijg je meer begeleiding van de docenten.

Praktijk en theorie

Waar een reguliere studie vaak erg theoretisch gericht is, heeft een thuisopleiding een goede balans tussen praktijk en theorie. Er wordt praktijkgericht gewerkt, waardoor de opgedane kennis gelijk toegepast kan worden in het dagelijks leven

Een thuisstudie heeft dus veel voordelen en is in de huidige tijd, waar we te maken hebben met het coronavirus, al helemaal voordelig.

Bron: https://www.civas.nl