VCA cursus

Veilig werken op de werkvloer

Door het behalen van een VCA cursus heb je aangetoond dat je in staat bent om bepaalde werkzaamheden op een veilige manier te kunnen uitvoeren. Bepaalde functies of werkgevers eisen dit ook, veilig werken is tegenwoordig bij veel bedrijven een belangrijk issue. De cursus kan bestaan uit verschillende delen, ben je bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur en werk je met gevaarlijke stoffen heb je een aanvulling nodig. Een cursus voor de veiligheid is zeer breed toe te passen en kan in veel beroepen nodig zijn.

VCA cursus

Soorten cursussen

Een VCA cursus is er in twee soorten, voor werknemers en leidinggevenden. De basiscursus is voor werknemers die in aanraking kunnen komen met gevaarlijke situaties, door de cursus te doen word je bewust van de gevaren die je mogelijk tegen kunt komen. Je leert er bijvoorbeeld om veilig te werken op hoogte, of omgaan met gevaarlijke stoffen. Bij een VCA vol cursus leer je als leidinggevende om veilig met je medewerkers te werken. Medewerkers wordt door jou geleerd om veilig te werken. 

VCA cursus

Certificaat bij behalen van het examen

Een VCA cursus is een officiële cursus, na het behalen ervan krijg je een certificaat. Dit certificaat is overal geldig, bij welk bedrijf je ook gaat werken en geeft aan dat je in staat bent veilig te werken in bepaalde omstandigheden. Met de cursus voor leidinggevenden heb je aangetoond dat je medewerkers veilig kunt laten werken onder verschillende omstandigheden. Een cursus voor de veiligheid wordt afgesloten met een officieel examen, op deze manier weet je zeker dat je een certificaat hebt die je overal kunt gebruiken.