Thuisonderwijs geven als ouder – onze tips

Door de corona maatregelen komen veel kinderen verplicht thuis te zitten. Dit doordat ze vanwege een snottebel niet deel mogen nemen aan het reguliere onderwijs. Als ouder kom je dan voor een behoorlijke uitdaging. Je wilt niet dat jouw kind een leerachterstand oploopt en dus sta je ineens voor de uitdaging om les te geven aan je eigen zoon of dochter. Je rol van ouders wordt ineens vervangen door de rol van docent (meester/juf). Dat is nogal een omslag! In deze blog geven we je daarom tips. Hoe zorg je ervoor dat jouw zoon of dochter accepteert dat jij tijdelijk even les geeft? 

Wil je meer tips omtrent onderwijs? Bekijk dan de website https://www.academy4learning.nl/ even. 

Inspraak en structuur

Veel kinderen zijn gebaat bij structuur. Maar hoe gaat dat als een kind ineens thuis onderwijs moet krijgen? Het is raadzaam om vooraf aan de dag een planning mee te geven aan je kind. Hoe laat beginnen jullie met leren en hoe lang gaan jullie door? Daarnaast is het belangrijk om je kind inspraak te geven. Kinderen die gehoord worden, zijn eerder bereid om mee te werken. 

Educatief spelen 

Doordat kinderen thuis komen te zitten, komen ze ook minder in sociale situaties terecht. Geef je kind daarom ook de ruimte om (educatief) te spelen. 

Maak een aparte werkplek 

Het is fijn om een aparte werkplek te creëren. Daar heeft je kind de ruimte om te leren en schoolopdrachten te maken. Als het schoolwerk klaar is, ruim je de tafel op en sluit je ruimte af. 

Wat zijn jouw tips nu je regelmatig onderwijs aan je eigen zoon of dochter moet geven? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *