ehbo

Preventiemedewerker

Cursusplus.nl is als opleidingsloket in Noord- en Oost-Nederland gespecialiseerd in het geven van vele cursussen. Hier valt de cursus preventiemedewerker ook onder. Meer weten over deze cursus. Neem dan eens een kijkje op Cursusplus.nl. Hier vind je alle informatie omtrent de cursus zelf, maar hier vind je ook een overzicht van de cursusdata. 

Inhoud

Voor elke werkgever geldt dat de preventietaken binnen het bedrijf zijn vormgegeven. Hiertoe zijn zij verplicht. Hier kan een werknemer voor worden aangewezen. Ook kunnen dit meerdere werknemers zijn. Binnen een klein bedrijf mag de werkgever dit ook zelf zijn. Een preventiemedewerker zorgt er samen met de werkgever voor dat er sprake is van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Ook zijn zij het aanspreekpunt over deze punten wanneer werknemers vragen hebben over de veiligheid en/ of gezondheid. 

Taken

De preventiemedewerker ondersteunt de andere werknemers bij het werken volgens veiligheidsvoorschriften en geeft waar nodig uitleg en extra toelichting. De keuze voor wie de rol van preventiemedewerker op zich gaat nemen, wordt genomen door de personeelsvertegenwoordiging of de ondernemingsraad. Ook beslissen zij erover wat de positie van de preventiemedewerker wordt en welke taken hij uitvoert. De werkgever mag zelf beslissen hoe de preventietaken worden ingevuld, hier beslist de overheid niet over. 

Andere cursussen

Andere cursussen die Cursusplus.nl aanbiedt zijn bijvoorbeeld de BHV cursus. Een BHV’er zorgt voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers en eventuele gasten bij een eventuele dreigende situatie. Ook worden er VCA cursussen gegeven. Een VCA’er let op veiligheid, gezondheid en een milieubewuste manier van werken. 

Bekijk: 

BHV Zwolle
BHV Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *