Op tijd kiezen voor een nieuwe zorgverzekering

Tot 31 december van elk jaar kun je ervoor kiezen om een andere zorgverzekeraar te schaffen. Soms is het ook wel mogelijk om eerder tussentijds over te stappen, maar in de meeste gevallen begin je altijd met een nieuwe verzekering in het nieuwe jaar.

Hoe werkt overstappen zorgverzekering

Denk jij erover na om over te stappen van zorgverzekering? Neem dan eerst even goed de tijd om te bekijken welke zorgverzekering er past bij jou. Kijk wat er momenteel past bij jouw situatie, Wanneer je wilt over stappen van je zorgverzekering kun je dit doen op zorgverzekering.nl. Hier krijg je het beste advies wat er past bij jou situatie.

Tot wanneer kan ik overstappen?

De periode dat je moet overstappen is tussen 12 November en 31 December. Wanneer je een zorgverzekeraar hebt gevonden en deze ook hebt aangevraagd, dan begint je nieuwe zorgverzekering op 1 januari, je oude zorgverzekering wordt automatisch stopgezet, je kunt kort gezegd dus eigenlijk zeggen dat je oude verzekering stopt op 31 december om 23:59.

Overstappen van zorgverzekeraar

Zoals wij al eerder aangaven is het dus mogelijk om te switchen van zorg verzekeraar. Dit kan je een hoop geld gaan besparen! Een basisverzekering is trouwens altijd hetzelfde. Dit is namelijk bepaald door de overheid. Elk jaar stappen zeker een miljoen mensen over van zorgverzekeraar. Toch stapt niet elke Nederlander over.

Aanvullende zorgverzekering overstappen

Vanaf dat je 18 jaar bent, is het verplicht een zorgverzekering te hebben. Naast een basisverzekering kun je ook kiezen voor aan aanvullende verzekering, Zo kun je verder risico beperken Wanneer je overstapt van verzekering kijk dan bijvoorbeeld naar wat je aankomend haar nodig gaat kunnen hebben aan zorg, Kijk naar de kosten die je afgelopen jaar hebt gemaakt en welke kosten je dit jaar echt gedekt wilt hebben.

Gemiddelde zorgpremies afgelopen jaren

De premies stijgen eigenlijk altijd wel, ieder jaar. Je kunt dus ook wel verwachten dat aankomend jaar de verzekering weer gaat stijgen. Het is dus altijd slim om je verzekering te vergelijken. Kijk ook naar de pakketten voor aanvullende verzekeringen. Dit is namelijk overal anders in tegenstelling tot de basisverzekering.

Belangrijke data zorgverzekering:

12 november – Op deze datum moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend hebben gemaakt. De zorgverzekering van DSW wordt elk jaar als eerst bekend gemaakt.

13 november – Vanaf 13 november kun je over stappen van zorg verzekeraar. Ook kun je vanaf dan de zorg verzekering vergelijk op zorgverzekering.nl Wist je dat je al snel tot 300 euro op jaarbasis kan besparen?

31 december –Tot vandaag mag je beslissen of je de keuze wilt maken om te gaan overstappen. Je kunt tot middernacht die keuze maken en je oude polis wordt automatisch gestopt. 1

1 februari – Wanneer je er zelf voor hebt gekozen om je zorgverzekering te stoppen, dan moet je voor 1 Februari een nieuwe zorgverzekeraar vinden en afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *