Marketingtrends voor Instagram voor 2021.

Wil je profiteren van de laatste veranderingen in social media marketing? Op zoek naar deskundig inzicht om je te helpen jouw marketingplannen op de goede weg te krijgen?

SEO stimuleert organische Instagram-zichtbaarheid

Als het gaat om de voorbereiding op 2021, vooral met Instagram-marketing, zijn er twee dingen waar alle marketeers van moeten profiteren: SEO en Reels.

In november 2020 werd officieel aangekondigd dat Instagram zoekvriendelijker zou worden. Nu, zonder het gebruik van hashtags, zouden relevante video’s, profielen en berichten moeten worden ingevuld als je naar een trefwoord in de zoekbalk zoekt.

Dit zal baanbrekend zijn voor marketeers, aangezien we meer kansen mogen verwachten voor meer bereik op berichten. Mijn aanbeveling om vroeg te profiteren van deze update is om ervoor te zorgen dat je bijschriften relevante trefwoorden bevatten die Instagram helpen identificeren wat er wordt getoond of waarover in je bericht wordt gesproken.

Om Instagram verder te helpen bij het categoriseren van uw account, wil je consequent inhoud posten die relevant is voor de niche. Ter illustratie: als je een Instagram-account hebt voor de hondentrainingsbedrijf, wil je je concentreren op het plaatsen van inhoud over hondentraining en inhoud vermijden die in een niet-gerelateerde categorie terechtkomt. Andere manieren om je te helpen verschijnen in de zoekresultaten binnen de categorie, zijn onder meer door andere vergelijkbare accounts te volgen en een relevant trefwoord toe te voegen aan de naam in jouw bio.

Hoewel er veel leuke en mooie functies voor social media marketing op Instagram worden uitgerold, gaat de trend duidelijk richting video – vooral korte video.

We hebben dit patroon gezien toen Stories in 2016 uitkwamen als nieuwe social media marketing tool. Betrokkenheid en bereik voor feed berichten nam af toen Instagram de aandacht van zijn gebruikers verplaatste naar 24-uurs verdwijnende Stories. In 2020 zien we hetzelfde gebeuren; het bereik daalt voor verhalen en feed berichten, maar explodeert voor rollen. Ik heb het tien keer het aantal weergaven dat je zou verwachten voor je verhalen of feed berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *