Is het beroep makelaar iets voor mij?

Het beroep makelaar is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een aantal eigenschappen bezitten die in dit vakgebied echt tot zijn recht kunnen kopen. Stel je voor dat iemand bezig is met een huis kopen in Kampen. Diegene staat op het punt om voor een van de belangrijkste momenten in zijn leven op financieel gebied beslissingen te maken. Dat is een enorme stap. Een makelaar moet hierbij de leiding en verantwoordelijk nemen en dat is niet zomaar wat. Niet alleen het kopen van een woning, maar een huis verkopen in Kampen is ook een enorme beslissing waar je goed mee moet kunnen omgaan. Welke persoonseigenschappen heb je verder nodig voor dit beroep? Je leest het hier. 

Ondernemend

Allereerst moet je ondernemend zijn. Je moet namelijk werkzaamheden opstarten, mensen aansturen en de leiding nemen. Dat is een enorme verantwoordelijk die je ook moet kunnen dragen. Je doet immers werk waarbij jij en je klanten financiële risico’s lopen. Als ondernemend persoon moet dat geen probleem zijn.

Conventioneel

Je moet niet alleen ondernemend zijn, maar de eigenschap conventioneel komt ook goed van pas in dit werkgebied. Het is bij dit werk van belang dat je geordend en netjes bent. Daarnaast moeten anderen erop kunnen vertrouwen dat je werkt volgens je afspraken. Omdat je klanten risico’s lopen, moet zoveel mogelijk risico worden vermeden. 

Fysiek werk

Je moet er verder van houden om echt aan de slag te gaan. Het beroep makelaar is namelijk een fysieke baan. Je bent vaak buiten, gaat van plek naar plek en bent veel in contact met verschillende mensen. Als deze eigenschappen klinken als jou, dan is makelaar zijn een mooi beroep voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *