Hoe haal je het maximale uit je werknemer?

Als bedrijf wil je natuurlijk dat jouw werknemers het beste presteren binnen het bedrijf. Maar bij een goede prestatie hoort de juiste ontwikkeling. Je wilt dat jouw werknemers binnen je bedrijf passen en zich zowel persoonlijk als werkgerelateerd ontwikkelen. Hier zijn een aantal manieren voor, waardoor jij het maximale uit je werknemer kan halen!

Manier 1. Schakel de juiste begeleiding in

Je wilt dat jouw personeel het maximale uit zichzelf haalt en dit komt het beste tot uiting wanneer er juiste begeleiding wordt ingezet. Iemand die onafhankelijk van het bedrijf staat en die een ieder binnen het bedrijf persoonlijk kan begeleiden in de ontwikkeling. Je zou hiervoor bijvoorbeeld jouw eigen HR manager voor kunnen inschakelen, maar je kunt er ook voor kiezen om een externe HR deskundige in te schakelen. Bijvoorbeeld via Talentem.

Manier 2. Laat ze zelf de doelen bepalen

Zelf de doelstellingen bepalen van je werknemer: het ligt misschien voor de hand, maar dit werkt vaak alleen maar averechts. We snappen dat je bepaalde bedrijfsdoelstellingen hebt die je graag behaald wilt hebben. Echter verschilt het per persoon of dit haalbaar is of niet. Voor werknemers is het dus belangrijk dat er naar hen geluisterd wordt, en dat jij zelf een motiverende factor bent in de doelstellingen. Werknemers zullen verantwoordelijkheid voelen wanneer ze zelf de doelstellingen bepalen. Uiteraard moeten deze realistisch en uitdagend zijn, anders kan het personeel het zo makkelijk mogelijk maken.

Manier 3. Ontdek de objectieve carrièrekansen

Wanneer je optimale prestaties wilt behalen binnen je bedrijf, is het van belang om erachter te komen welke kwaliteiten en ontwikkelkansen jouw personeel bezit. Dit kun je doen door een loopbaanassessment in te zetten, waarmee je een beeld krijgt van onder andere drijfveren, motivatie, talenten en sterktes en zwaktes. Op basis van een loopbaanassessment kun je bepalen waar jouw personeel zich in kan ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *