loopbaancoaching

Help! Hoe kies ik een goed outplacementbureau?

Het kan iedereen overkomen: je moet op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Wat de aanleiding hiervoor ook is, het is goed om dit te verwerken en op zoek te gaan naar een nieuwe start. In deze blog geven wij jou tips voor het kiezen van een outplacementbureau.

Tip 1: Bestemmingsgarantie

Er zijn ontzettend veel outplacementbureaus en elke heeft zijn eigen krachten. Zo kun je kiezen voor een bureau die jou bestemmingsgarantie geeft: zij stoppen pas de begeleiding tot jij een nieuwe baan hebt gevonden. Dit kan jou een geruststellend gevoel geven. In zo’n traject is de begeleiding intensief. Je wordt geholpen bij rouwverwerking en zelfonderzoek tot netwerken en solliciteren.

Tip 2: Kwaliteit

Hoe kom je er achter dat de kwaliteit van een outplacementbureau past bij jouw idealen? Je kunt onderzoek doen naar bijvoorbeeld het aantal kandidaten dat geplaatst is door een outplacementbureau. Daarnaast kun je kijken of het bureau in het bezit is van kwaliteitskeurmerken. Tot slot is het lezen van reviews van grote waarde, zo kom je erachter hoe andere mensen het bureau ervaren hebben.

Tip 3: Budget

Niet geheel onbelangrijk: wat zijn de kosten van dit traject? Welk budget stelt jouw werkgever ter beschikking? Zorg ervoor dat je niet te zuinig bent op het gebied van budget. Een passende baan is namelijk veel waard.

Tip 4: Klik
Tot slot willen wij het hebben over de klik die jij hebt met het bureau. Begrijpt de coach wat jouw drijfveren zijn en voel jij je fijn bij de outplacementcoach? Hierbij kan het van belang zijn dat je je oriënteert op meerdere bureaus. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Gerelateerd: Op zoek naar loopbaancoaching? Bekijk ook: loopbaancoaching Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *