Gastouder

Gastouder worden?

Wat moet jij weten om gastouder te worden? Je hebt het al een tijdje in je hoofd: Je wilt gastouder worden. Geen gekke gedachte. Je hebt plezier in het omgaan met (jonge) kinderen. Daarnaast heb je voldoende tijd, enthousiasme en ervaring met kinderen en je wilt zich voor een langere tijd binden om kinderen (in je gezin) op te vangen. Maar wat moet jij weten om gastouder te worden? En kan je zomaar gastouder worden?

Wat is een gastouder precies?

Een gastouder is een man of vrouw die op (jonge) kinderen past in zijn of haar eigen omgeving. Ook komt het tegenwoordig voor dat een gastouder bij het gezin thuis komt. Een gastouder past op kinderen van mensen die veelal werken of studeren. Veel gastouders sluiten zich in bij een gastouderbureau. Via het gastouderbureau komen zij in gesprek met ouders.

Welke diploma’s heb ik nodig

Een gastouder moet in het bezit zijn van een passend diploma en beschikken over een certificaat Eerste Hulp aan kinderen en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Wil jij weten wat je precies nodig hebt? Bel dan eens een gastouderbureau. Zij kunnen je precies vertellen wat nodig is.

Waarom aanmelden bij een gastouderbureau

Een gastouderbureau is niet anders als een tussenpersoon tussen ouders van opvang kinderen en jij als gastouder. Het gastouderbureau zorgt voor een optimale match tussen ouder en gastouder. Hierbij worden alle wensen van zowel de ouder als gastouder goed in kaart gebracht. Wil jij je inschrijven als gastouder? Of wil jij meer informatie over de rol van een gastouderbureau? Bekijk dan de website van 4kids.nl.