Een levenslang digitaal portfolio voor leerlingen

Leerlingen maken jaarlijks miljoenen werkstukken en opdrachten, jammer genoeg worden de meeste van deze werkstukken weggedaan omdat ze alleen maar van belang waren gedurende een school of studietraject. Dit is spijtig omdat deze werkstukken soms wel informatie bevatten wat handig is voor nieuwe leerlingen of de leerling wie het gemaakt heeft zelf. Een goed gemaakt werkstuk kan namelijk wel iets zijn wat je wil bewaren indien je naar een andere school gaat en snel en effectief jou prestatiemogelijkheden wil laten zien. Een digitaal portfolio is bedoeld om als sorteer plek te gebruiken van meerdere werkstukken en dit dan digitaal. Dit is een wijze stap om te ondernemen voor scholen omdat de leerlingen en leraren hier beide wat aan hebben.

De vele voordelen van een digitaal portfolio gebruiken

Zoals eerder aangegeven is een digitaal portfolio handig voor leerlingen die hun werkstukken op een plek, dus centraal houden. Wat handig is aan een digitaal portfolio is dat je het ook ten alle tijd op kan zitten. Dit betekent dat het ook niet meer voor hoeft te komen dat iemand zijn/haar werkstuk thuis vergeet, meer informatie over hoe je te werk kan gaan met een digitaal portfolio is op het net te vinden. Nog een voordeel van een digitaal portfolio is de manier waarop het studenten professionaliseert. Ze leren namelijk nog beter om te gaan met online mogelijkheden en programma’s maar ook om hun werk om een duidelijke manier te presenteren, meer informatie is online over de types formats..

Het digitale portfolio is de toekomst van scholing

Er is sowieso een trend wanneer het komt op de digitalisering van onze samenleving, dit is iets wat we kunnen omarmen omdat het ons hechter kan maken, en zeker ook het werk van leerlingen overzichtelijker kan maken door de leerlingen te laten werken met de verschillende formats van het digitaal portfolio. Er is ook sprake van online veiligheid, het zou namelijk problematisch zijn als alle informatie beschikbaar is voor een ieder, en hierom zijn dit soort digitale portfolios goed beveiligt om datalekken te voorkomen  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *