De voordelen van werkend leren

Het effect van werkend leren kent ontzettend veel voordelen. Niet iedereen is theoretisch ingesteld en ben je dat wel, dan ook in dat geval is het fijn als je het direct toe kan passen. Niet alleen MBO scholen werken enorm praktisch. Ook HBO scholen gaan steeds meer werken met projecten of banen. Waarom het zo effectief is leggen wij je uit!

Recente ontwikkelingen

Met de theorie lijkt het soms als je meekomt met de nieuwste ontwikkelingen. Echter kom je hier pas achter als je ook daadwerkelijk ermee aan de slag gaat. Wanneer je bij een bedrijf zit leer je onder andere werken met de nieuwste software en andere technieken. Daarnaast leer je ook de ontwikkelingen in de markt kennen, omdat het bedrijf hierop ingespeeld moet zijn. 

Snel leren

Het is bewezen dat je sneller leert op het moment dat je het direct toepast in de praktijk. Je zult zelf tegen bepaalde dingen aanlopen die je alleen via theorie niet tegen was gekomen. Je zult dus sneller leren hoe het beroep in elkaar steekt en wat je hierin kunt verwachten. 

Onmisbaar

Binnen sommige beroepen is de praktische kant zelfs onmisbaar. Bij de opleiding middenkaderfunctionaris leer je het beroep namelijk alleen wanneer je hierin in de praktijk mee aan de slag gaat. Via Infravak kun je deze opleiding volgen! 

Financieel voordeel

Op het moment dat je werkend leert, zul je ook financiële steun krijgen. Wanneer jij namelijk bij een bedrijf aan de slag gaat om de opleiding voort te zetten, krijg je in de meeste gevallen een vergoeding voor het werk dat je verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *