De beste voorbereiding op je sollicitatie

Het zoeken naar een nieuwe baan kan soms wat minder leuk zijn wanneer je niet naar eigen keuze weg bent gegaan, maar dit kan natuurlijk ook heel leuk zijn! Een nieuwe baan kan zo staan voor een nieuw begin en nieuwe avonturen, en daarnaast leer je er ook ontzettend veel van! Wanneer je wilt solliciteren naar een functie is het natuurlijk altijd even spannend terwijl je wacht op reactie. Zou je wel of niet uitgenodigd worden voor een gesprek? Zullen er veel mensen solliciteren naar deze functie? Bestaat de procedure enkel uit één sollicitatiegesprek of staat me meer te wachten? Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van assessments. Zegt dit je nou niks? Voor meer informatie over assessments kun je dan eens kijken op: https://hellotest.nl/ 

Voorbereiding sollicitatiegesprek

Of je nou een sollicitatieprocedure of enkel een sollicitatiegesprek te wachten staat, je zal in ieder geval het sollicitatiegesprek moeten voeren. De voorbereiding hierop kan het verschil maken of jij een goede of minder goede indruk achterlaat, hoe goed je vaardigheden ook zijn en hoe goed jij ook bij de functie zou passen. Om te beginnen is het dan verstandig om je goed in het bedrijf te verdiepen. Dit is niet alleen handig voor als daar eventuele vragen over komen vanuit de nieuwe werkgever, maar zo maak je het ook makkelijker voor jezelf om te begrijpen waar de werkgever het over heeft als hij of zij wat achtergrondinformatie over het bedrijf verteld. Lees ook de vacature nog eens goed door. Wat waren de eisen ook alweer? Je kan hier namelijk slim op inspelen tijdens het gesprek. Vaak gaat het namelijk om de match tussen de eigen en jouw vaardigheden. Daarnaast kun jij natuurlijk ook best wat vragen stellen tijdens het gesprek. Zo kom je geïnteresseerd en betrokken over en creëer je ook duidelijkheid voor jezelf. Bereid je daarnaast ook voor op lastige vragen van de werkgever. Het zou namelijk jammer zijn wanneer je geen antwoord kan geven.

Natuurlijk hoort kleding ook bij een eerste indruk. Het is belangrijk om je te kleden naar wat er vanuit het bedrijf verwacht wordt, maar blijf ook vooral jezelf. Wanneer je je anders voordoet dan je bent, wordt dit namelijk vaak al snel opgemerkt! Je straalt uit hoe jij je voelt, dus zorg er vooral voor dat je je wel comfortabel voelt.

Sollicitatieprocedures

Bij verschillende banen kan het zo zijn dat je niet enkel te maken krijgt met een sollicitatiegesprek, maar dat er ook een sollicitatieprocedure volgt. Zoals je misschien al kunt raden, bestaat zo’n procedure niet maar uit één sollicitatiegesprek. Natuurlijk begin je hier wel mee. Dit eerste gesprek is vooral een oriënterend gesprek voor beide partijen om kennis te maken en of je past bij de functie binnen desbetreffend bedrijf. Wanneer je een goede indruk hebt achtergelaten en door mag, kom je bij het tweede sollicitatiegesprek. Hier begint als het ware de selectie. Je bent natuurlijk niet de enige kandidaat voor de job en dus probeert de werkgever door middel van een tweede sollicitatiegesprek de beste kandidaat te selecteren. Dit gesprek zal dan ook iets dieper ingaan op jouw kunnen. Buiten sollicitatiegesprekken, kan het tijdens de procedure ook voorkomen dat je verschillende assessments moet maken. Met een assessment worden persoonlijke vaardigheden en diverse kwaliteiten gemeten, zodat de werkgever zeker weet dat hij of zij de beste kandidaat voor zich heeft. Het is dan dus ook belangrijk dat je dit soort assessment oefent. Voordat je begint met het oefenen voor een assessment is het dan van belang dat je je verdiept in het assessmentbureau waar je de test zal moeten afnemen, omdat dit je al veel kan vertellen over de soorten tests die je te wachten staan. De uitslag van deze test zal de werkgever dan ook van grote waarden beschouwen dus oefenen maar!

Wanneer jij dan als beste kandidaat voor de job bent gekozen, volgt er nog een arbeidsvoorwaardengesprek. Zoals het woord al verklapt, gaat dit gesprek vooral om de arbeidsvoorwaarden en zullen de wat formele zaken zoals salaris, vakantiedagen, reiskostenvergoeding en dergelijke besproken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *