Boer worden? Zo bereid je je goed voor

Ben je geïnteresseerd in de landbouw? Boer zijn is hard werken, draagt een enorme verantwoordelijk met zich mee en het loon wat een boer verdient is ook niet bepaald hoog. Toch als dit je passie is of als je graag op de boerderij van familieleden wilt werken dan is het belangrijk om jezelf daar goed op voor te bereiden. Hier volgen een aantal tips om je voor te bereiden op een toekomst de landbouw. 

Trekkerrijbewijs halen

In de landbouw of op de boerderij wordt veel gebruik gemaakt van tractoren. Deze voertuigen mogen bestuurd worden door iedereen van 16 jaar en ouder. Sinds een aantal jaren is het wel nodig om een rijbewijs te hebben voor deze voertuigen als je de openbare weg op gaat. Een goede voorbereiding is dus om dit rijbewijs te halen. Je kunt een trekkerrijbewijs in Heino halen, maar als Flevoland dichterbij is kun je ook een trekkerrijbewijs in Dronten halen.

Schrijf je in voor een bijpassende studie

De beste manier om je qua kennis goed voor te bereiden op een leven als boer is door een bijpassende studie uit te zoeken en je hiervoor in te schrijven. Er zijn genoeg studies die je kunt volgen die bij dit beroep passen. Je kunt denken aan landbouwkunde, agrotechnologie, milieuwetenschappen of biotechnologie management. De mogelijkheden zijn onbegrensd. 

Leer van een ervaren boer

Wil je echt het gevoel ervaren van het leven als boer? Vraag dan bij boerderijen bij jou in de buurt of je geen bijbaan kunt krijgen op de boerderij. Op die manier kun je het beroep in de praktijk leren. Dat is de beste manier om je voor te bereiden op een leven als boer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *