vLoodgieter

Beroepen waar je niet direct voor kiest

Er zijn een aantal beroepen waar je tijdens je schoolperiode misschien niet direct aan denkt of eigenlijk ook niet op gewezen wordt. Waar steeds vaker wordt gekozen voor kantoorbanen, zien we steeds meer vraag naar overige beroepen. Heb jij wel eens aan onderstaande beroepen gedacht?

1. Loodgieter

Als loodgieter is je werkgebied zeer breed en houd je je vaak bezig met verschillende taken. De hoofdtaken van een loodgieter bestaan over het algemeen uit het repareren, onderhouden en aan- of verleggen van leidingen. Daarnaast los je problemen op! Je maakt dus echt het verschil voor mensen met een acuut probleem in huis of bij het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een riool ontstoppen in Amersfoort. Lijk het jou interessant om te werken als loodgieter, storingsmonteur of ontstopper? Kijk dan eens op de website van Rioolverstopt.nl.

2: Uitvaartverzorger

Een uitvaartverzorger werkt in dienst bij een uitvaartonderneming, begraafplaats of uitvaartcentrum. Als uitvaartverzorger zorg jij ervoor dat de nabestaanden worden geholpen bij het regelen van een uitvaart. Je regelt in overleg onder andere het verloop van dienst, de bloemen, het papierwerk, de kist/urn, etc. Je bent een innemend persoon en weet de familie steun te bieden. Een baan waarbij je echt van waarde kunt zijn.

3: Conducteur

Wellicht heb jij ook wel eens met de trein gereisd en zag jij altijd een man of vrouw in een mooi pak voorbij komen. De conducteur zorgt ervoor dat jij via het spoor van punt a naar b wordt vervoerd. Daarnaast controleert hij/zij vaak de vervoersbewijzen. 

Wat denk jij? Zit er een beroep tussen waar je nog niet aan gedacht had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *