feest kinderen

3x originele kinderfeestjes

Eigenlijk zit je er niet op te wachten, maar je kind wil een kinderfeestje geven omdat hij/zij jarig is geweest. Kinderfeestjes organiseren kan een heel gedoe zijn. Om jou op weg te helpen, hebben wij een drietal kinderfeestjes op rij gezet. Kies jij voor een groen kinderfeest op een natuurspeelplaats, ga je voor het discozwemmen of organiseer je je eigen olympische spelen?

Groen Kinderfeest

In ons land zijn er tegenwoordig steeds meer natuurspeelplekken. Deze plekken zijn ideaal voor kinderen: ze kunnen lekker hun gang gaan met water, bomen en ander natuurlijk materiaal. Deze speelplekken bevatten geen kunstmatig aangelegde toestellen, maar houten toestellen zoals een waterpomp. Tijdens zo’n kinderfeestje kunnen de kinderen hutten bouwen en onder begeleiding een kampvuur maken. Natuurlijk spelen is populair! 

Scholen zien ook steeds meer het nut van een ‘groene speelplek’. Bij het schoolplein inrichten wordt hier dan tegenwoordig gelukkig ook rekening mee gehouden. 

Discozwemmen

Naar een zwembad gaan is niet origineel als kinderfeestje, maar discozwemmen wel! Vaak hebben zwembaden op vrijdagavond een speciale avond. Het zwembad wordt omgetoverd tot een disco-zwemparadijs! Tijdens deze avond kunnen kinderen genieten van snacks, ranja en aangevraagde nummers. Jij kunt als ouder aan de kant zitten en toekijken hoe de kinderen zich vermaken. 

Olympische Spelen

Net als de twee andere kinderfeestjes, is dit ook weer een actief kinderfeestje. Het organiseren van je eigen olympische spelen is meer werk, maar ontzettend origineel. De Olympische Spelen heeft diverse sporten. Welke sporten jij kiest voor het kinderfeestje, bepaal je zelf. Denk bijvoorbeeld aan estafette, sprinten en balsporten. Je kunt bijbehorende prijzen maken en deze uitreiken aan de winnaars. Tip: zorg dat iedereen een prijs krijgt, zo voorkom je teleurgestelde kinderen.

Gerelateerde link: 

Speeltoestellen recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *