Stay tuned!
 

Blog

Waarom blijven mensen langer vrijgezel?

Tinder
Universitair hoofddocent Tila Pronk geeft een lezing over een sociaal-maatschappelijk veranderende samenleving. Steeds meer mensen scheiden, steeds meer mensen zijn (langer) vrijgezel. Welke maatschappelijke gevolgen heeft dit? Waarom blijven mensen langer vrijgezel en welke invloed heeft bijvoorbeeld Tinder op het vinden van een gewenste partner? Ook andere maatschappelijke veranderingen zoals huisvesting, vrije tijd en financiën komen aan bod.

Tiny houses
De Tiny House Movement waait over naar Nederland. Vaak willen mensen kleiner wonen om daarmee meer ruimte te krijgen voor andere dingen die belangrijk zijn in het leven. Maar ook de wil om bij te dragen aan een duurzame wereld, om te ontspullen, om energie-neutraal te willen wonen en vooral ook om wonen betaalbaar te laten zijn. Tijdens Dear Future, gaan we onder andere dieper in op de trend achter de trend en maken we nader kennis met nieuwe woonvormen. Hoe pak je het aan als je zelf tiny wilt gaat wonen? Ook laten we je een Tiny Loft zien, kom het zelf bekijken!

Tech + Social = Real Innovation
Hoe kunnen technologie en Social Innovation elkaar versterken? Tijdens deze talks, opgezet zoals de bekende TED talks, vertellen negen sprekers ieder zes minuten over het onderwerp Real Innovation. Nieuwsgierig? De sprekers maken we later via de website bekend.

Lees meer over de overige programmaonderdelen op www.dear-future.nl!

Dear Future, vindt van 23 tot en met 29 september 2017 plaats in de Spoorzone en in het centrum van Tilburg. Op enkele uitzonderingen na is het festival is gratis toegankelijk. Aanmelden voor de verschillende programmaonderdelen kan via de website. Meer informatie en het blokkenschema vind je ook op www.dear-future.nl.