Stay tuned!
 

Blog

The Living Museum Tilburg

“Beauty is in the eye of de beholder. Het geeft me rust om dingen te maken. Het hoeft niet om grote dingen te gaan. Het is ook belangrijk om kleine dingen een plek te geven. Ik wil juist mijn innerlijke dialoog naar buiten brengen. Het zorgt ervoor dat ik me elke keer een beetje zekerder voel. The Living Museum Tilburg is voor mij een fijne plek. Soms heb ik moeite om mijn huis uit te komen, maar hiervoor doe ik dat graag. Ik weet dat er altijd een hele positieve energie hangt. Je wordt geaccepteerd hoe je bent. Iedereen kan met elkaar overweg. We hebben ook regelmatig exposities. Dan denk ik ‘wauw’, mijn werk hangt tussen andere getalenteerde kunstwerken”, aldus Dennis Kleinherenbrink, kunstenaar/creatieveling.

The Living Museum Tilburg
“We bestaan nu een jaar”, vertelt de trotse Tamara Podda, mede-oprichter van The Living Museum Tilburg. Haar achtergrond ligt in de pedagogiek en maatschappelijk werk. “Ik wil niet mensen vertellen wat ze moeten doen. Door The Living Museum Tilburg bieden we mensen een plek waar ze niet veroordeeld worden. Het is een atelier, art-gallery en ontmoetingsruimte dat toebehoort aan de mensen die er kunst maken (van de website). De mensen die bij ons komen hebben de vrijheid om te groeien en te werken aan hun persoonlijk herstel. Je achtergrond is niet belangrijk, maar het gaat erom wat je kunt. We ondersteunen mensen om het leven draagbaar te maken. Het is geen therapeutische plek. Je mag er ook gewoon zijn. In Tilburg hebben we zo’n plek nodig.”

Op zoek naar een plek
Tamara: “De organisatie draait geheel op vrijwilligers. We zijn hard op zoek naar een centrale plek binnen de ringbanen. Het is belangrijk dat we bereikbaar zijn. Niet iedereen heeft namelijk geld voor openbaar vervoer. We moeten ook een plek vinden waar écht gewerkt kan worden. Alle financiële steun is meer dan welkom.”

Living Museum Tilburg & Dear Future,
Dennis maakte vorig jaar tijdens de European Social Innovation Week/Dear Future, een kunstwerk van een Ikea-tafel. Samen met andere kunstenaars werkt hij dit jaar weer mee aan een tentoonstelling bij bibliotheek Midden-Brabant. De opening is op zaterdag 23 september. Kunst, inspiratie, ontmoeting en herstel, staan hierbij centraal.