Stay tuned!
 

Over Dear Future,

Dear Future, who are you?

Dear Future, draait om zoveel meer dan het voorspellen van de toekomst. Dear Future, stelt gedurfde vragen die leiden tot vernieuwende oplossingen. Vragenstellers, denkers, visionairs en innovators uit alle lagen van de bevolking verzamelen zich tijdens dit dynamische festival. Een festival waar experimenten, vermaak, expo’s, gesprekken en colleges elkaar vinden. Dear Future, is voor iedereen die slim, onbevreesd en creatief met de samenleving bezig is.

Dear Future, why do you exist?

Dear Future, is ontstaan vanuit een enorme nieuwsgierigheid. Er staat ons als mens een aantal flinke uitdagingen te wachten. Hoe bereiden we ons daarop voor? Hoe geven we vorm aan een intelligent leven in een snel veranderende wereld? We dagen je uit om met ons mee te denken.

Onze missie is simpel:

“Dear Future, stelt de juiste vragen. Slimme vragen. Want de meeste ontdekkingen zijn niet gedaan door de genialiteit van het antwoord, maar door de genialiteit van de vraag. Dear Future, nodigt je uit om jouw talent in te zetten en samen met vele visionairs, vernieuwers en makers aan een betere toekomst te werken.”

Dear Future, where do you come from?

Dear Future, strijkt neer in het hart van de Tilburgse Spoorzone én op diverse locaties in het centrum van Tilburg. De vijfde editie van dit jaarlijks terugkerend showcase festival vindt van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 september 2017 plaats. Als resultaat van vier edities European Social Innovation Week, is het een evenement voor sociale vernieuwers uit heel Europa. Dear Future, is het antwoord op de vraag hoe professionals en burgers elkaar kunnen ontmoeten en versterken.

Dear Future, show me your world

Dear Future, laat je door de ogen van Social Innovation kijken naar de toekomst. Met inspirerende gasten, specialisten uit verschillende disciplines en gemotiveerde bezoekers verkent Dear Future, de nabije toekomst. Het experiment geeft ons antwoord op urgente vraagstukken en uitdagingen in onze snel veranderende wereld. Daarin stellen we de menselijke kracht centraal.

Dear Future, what will you look like?

Dear Future, is geen futuristisch festival, maar kijkt wel vooruit. Op zoek naar nieuwe inzichten. Met wonderlijke organisaties, experts, bedrijven en communities nemen we urgente uitdagingen onder de loep. Dear Future, presenteert geen antwoorden, maar werkt samen met bezoekers en professionals aan oplossingen.

CONFERENTIE

Het conferentieprogramma bestaat uit prikkelende colleges, hackathons, workshops, keynotesprekers, panels, diners, presentaties en pitches.

FESTIVAL

Het festivalprogramma bestaat uit diverse showcases en presenteert het vermaak voor de toekomst.

EXPO

De verrassende en innovatieve exposities laten je op je gemak nadenken over Social Innovation. Voedsel voor de geest.

AWARD

Vrijdag 29 september wordt de Social Innovation Award voor de zevende keer uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of initiatief dat een voorbeeld is van succesvolle Social Innovation. Initiatiefnemers of betrokkenen van projecten die bijdragen aan Social Innovation kunnen zich tot en met zondag 21 mei 2017 aanmelden via de award pagina.

NETWERKEN

En natuurlijk moet er geborreld worden. Ideeën uitwisselen met een biertje in je hand is altijd een goed plan.

Dear Future, what interests you?

Onze interesses zijn breed, maar het ene aspect spreekt je misschien net wat meer aan dan het andere. Dear Future belicht alle facetten van het leven; van de toekomst van dating tot de mogelijkheden met eten. In zes hoofdlijnen is het programma van Dear Future, samengesteld:

IDENTITY

Wie ben ik? En wat betekenen mijn uiterlijk, mijn voorkomen, mijn gender, seksualiteit en etniciteit voor mijn identiteit? Hoe onderscheiden we ons van de massa en herkennen we tegelijkertijd onze hub in een sterk geïndividualiseerde samenleving? Wat is identiteit nog in de toekomst?

FOOD

Voedsel is de motor van ons bestaan. Wat is goede voeding en hoe zorgen we ervoor dat met een exponentieel groeiende wereldbevolking er voldoende goede voeding voor iedereen beschikbaar is? Is in de toekomst iedereen vegetarisch?

LIVING

Ieder mens verdient een dak boven zijn of haar hoofd. In de stad of op het platteland. De stedelijke leefomgeving kent zijn eigen toekomstige uitdagingen. Hoe gaan we om met urbanisatie? Steeds meer mensen verhuizen van platteland naar stad waardoor er megasteden ontstaan. Waar laten we deze nieuwe bewoners? Welke nieuwe woonvormen komen hierbij kijken? En hoe zorgen we ervoor dat onze steden niet vervuilen? Hoe wonen we in de toekomst en waar?

HEALTH

Onze gezondheid bepaald hoe lang we leven. In de westerse wereld stijgt de levensverwachting gestaag door. Wat is (on)gezond? Hoe ver willen we gaan met interventies om ons leven te verlengen? Gaan we massaal akkoord met 3d-geprinte organen en andere maatwerktoepassingen? En wat betekenen deze toepassingen voor lichaam en ziel? Is het leven eeuwig in de toekomst?

MOVEMENT

Hoe reis jij van A naar B? Dit zal er over tien a twintig jaar heel anders uitzien. Dan stappen we misschien in een zelfrijdende bus of auto, pakken we een e-bike en delen we onze auto met anderen. Door nieuwe technologie worden voertuigen steeds slimmer. Is het gebruik van big data bijvoorbeeld de oplossing voor het fileprobleem? Zijn er straks nog auto’s?

LEISURE

Wat doe jij in het weekend? Kun je in de toekomst nog onderscheid maken tussen werk en vrije tijd? Werken we meer thuis? En zorgt dat ervoor dat de scheidslijn tussen werk en privé zich vervaagt? En hoe besteden we onze (vrije) tijd? Welke muziekstromen worden uitgevonden of komt alles weer terug?