Stay tuned!
 

Wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny House

In deze workshop leer jij alles over Tiny Living, over wonen in een Tiny Loft van Mill Home en over de stappen die gezet moeten worden om dat te realiseren.

We gaan in op de Tiny House Movement, een beweging die overkomt uit de Verenigde Staten en die in Nederland tot een trend heeft geleid om kleiner te gaan wonen. Vaak willen mensen kleinerwonen om daarmee meer ruimte te krijgen voor andere dingen die belangrijk zijn in het leven. Maar ook de wil om bij te dragen aan een duurzame wereld, om te ontspullen, om energie-neutraal te willen wonen en vooral ook om wonen betaalbaar te laten zijn. Tiny Living is daarmee met name een leefstijl die onder alle leeftijdsgroepen voorkomt maar vooral bij de zogenaamde millennials, mensen die tussen 20 en 35 jaar oud zijn.

In een interactief gesprek vertellen we in de workshop ook over de Tiny Loft van Mill Home, een Tiny House van 30 m2 die ook tijdens Dear Future, te bezoeken is. De Tiny Loft is duurzaam, energieneutraal, flexibel en betaalbaar. De eerste Tiny Lofts zijn gerealiseerd en worden bewoond door tevreden bewoners. We laten beelden zien en vertellen over de ervaringen van bewoners. We nodigen een van de bewoners uit om over zijn ervaringen te vertellen. Natuurlijk gaan we in op de manier waarop deze huisjes zijn gerealiseerd, over de financiering, de maandlasten en de overige voorwaarden.

We willen ook graag weten wat de (woon)wensen zijn van bezoekers van de workshops. Zou je zelf in zo’n Tiny House willen wonen? Welke eisen stel ja daaraan? Waar zou het huis moeten staan? Wil je helemaal zelf ontwerpen en bouwen of wil je op weg worden geholpen met een casco, of zelfs een kat-en-klaar Tiny House? Wil je “off grid” (zelfvoorzienend) of aangesloten op voorzieningen? Welke overige wensen heb je, bijvoorbeeld over het vormen van een groep bewoners met vergelijkbare wensen?

Tenslotte gaan we in op de mogelijkheden die er zijn om een Tiny House in je gemeente te realiseren. Wat zijn de regels? Wat zijn de stappen die gezet moeten worden? Hoe kun je dat alleen of met een groep realiseren? Zou je je aan willen sluiten bij een zogenaamd Collectief Particulier Opdrachtgeverschap? Dit en nog meer komt in de workshop aan de orde.

Natuurlijk bevelen we een bezoek aan de Tiny Loft van Mill Home aan, maar bij mooi weer organiseren we de workshop wellicht buiten, bij de Tiny Loft.

Deelnemers:

Mill Home

Datum, tijd en locatie

Expositie
Zondag 24 september
12.00 – 18.00 uur

Maandag 25 september
10.00 – 17.00 uur

Dinsdag 26 september
10.00 – 17.00 uur

Woensdag 27 september
12.00 – 17.00 uur

Donderdag 28 september
12.00 – 17.00 uur

Vrijdag 29 september
10.00 – 12.00 uur

Festivalterrein

Workshops
maandag 25 september
11.00 – 12.30 en 15.30 – 17.00
dinsdag 26 september
11.00 – 12.30
De NWE Werkplaats

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Wonen in een Tiny House