Stay tuned!
 

Vrijwilliger van de toekomst

Vrijwilliger van de toekomst

Hoe ziet de vrijwilliger van de toekomst er uit?

Het beroep op de inzet van vrijwilligers wordt steeds groter, vrijwilligers willen steeds flexibeler aan de slag, en door de veranderingen in de samenleving krijgen we meer en meer te maken met vrijwilligers die extra ondersteuning nodig hebben.
Na een korte introductie over de vrijwilligers van nu, gaan we samen in een brainstorm bedenken hoe vrijwilligerswerk en de (ideale) vrijwilliger er in 2025 uit zal zien. Hoe komen we tegemoet aan de veranderende wensen, van zowel de vrijwilligers als de organisaties? Hoe werken medewerkers en vrijwilligers optimaal samen?  Wat is voor jou de ideale vrijwilliger en hoe krijg je die binnen en hoe bindt je die vrijwilliger aan jouw organisatie?
De opbrengst uit deze brainstorm kun je inzetten in je eigen organisatie om de toekomst  ‘vrijwilligerproof’ in te gaan.
Werk jij in de culturele sector, zorg en welzijn of het onderwijs, denk dan met ons mee!

Deze workshop wordt geleid door Lonneke Jans van Cubiss. Als gasten neemt zij een aantal ervaringsdeskundigen uit de bibliotheeksector mee. Cubiss organiseert deze workshop samen met ContourdeTwern, een adviseur van het stedelijk steunpunt Vrijwilligerswerk ContourdeTwern zal ook deelnemen aan de brainstorm.

Deelnemers:

Cubiss
ContourdeTwern

Datum, tijd en locatie

donderdag 28 september
14.30 – 16.30
Hall of Fame, Café

Dit onderdeel is vol!

Dit programmaonderdeel is vol. Het is helaas niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden.