Stay tuned!
 

Sibelius aan de voordeur

Sibelius aan de voordeur

Op 25 september verzorgt Kunstbalie samen met EELT Theatercollectief en ContourdeTwern een werksessie.
Deze interactieve sessie bestaat uit een voorstelling, interview en workshop waarbij we aan de hand van het voorbeeldproject ‘Sibelius aan de Voordeur’ de mogelijkheden van community art verkennen en hoe dit kan bijdragen aan een weerbare en leefbare buurt.
Ben jij ook nieuwsgierig hoe je met een creatief proces kan werken aan maatschappelijke vraagstukken? In deze sessie brengen we het sociale domein samen met creatievelingen.

De workshop start met een korte performance van Sibelius aan de Voordeur en een interview om zicht te krijgen op de succesvolle samenwerking tussen een theatergezelschap (EELT) en een welzijnspartij (ContourdeTwern). Vervolgens gaan we aan de slag met een maatschappelijk vraagstuk uit de praktijk. We krijgen ‘Creative Problem Solving’- en ‘Design Thinking’-technieken aangereikt om met deze vraagstukken aan de slag te gaan.

Programma
09:30 – 10:00 Voorstelling Sibelius aan de Voordeur
10:00 – 10:20 Interview met EELT en ContourdeTwern over hun samenwerking
10:20 – 10:30 Inleiding maatschappelijke vraag en indeling groepjes
10:30 – 11:30 Workshop
11:30 – 12:00 Terugkoppeling

Voor wie: Maatschappelijke organisaties, makers en anderen die kunst en creativiteit in willen zetten bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken!

Deelnemers:

Kunstbalie
EELT Theatercollectief
ContourdeTwern

Datum, tijd en locatie

maandag 25 september
09.30 – 12.00
Hall of Fame, Café

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Sibelius aan de voordeur