Stay tuned!
 

Shake Up: De verkiezingen

Shake Up: De verkiezingen

Cabaretier Andries Tunru is onze gids door de wereld van verkiezingen. Hij is o.a. de winnaar van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, radiocolumnist bij de NPO en hij stond meerdere keren bij grote partijbijeenkomsten op het podium. Tijdens de Shake Up stelt hij je voor aan Julien van Ostaijen, Tilburg University-onderzoeker en expert of het gebied van verkiezingsopkomsten. Ook Rudy van Belkom komt aan het woord. Deze docent Concepting en Digital Lifestyle bij Fontys Hogescholen en de initiator van Het Nieuwe Kiezen legt uit waarom hij vindt dat het huidige kiesstelsel hopeloos verouderd is en hoe hij met een modulair stelsel de verkiezingen wel een flink wil ‘upshaken’.

Ook wordt er teruggeblikt, als zijnde een heuse naschok, op de Jongeren Shake Up die in samenwerking met Gemeente Tilburg plaatsvond in de Kennismakerij. Omdat jongeren te weinig dreigen te weten van politiek of het gevoel hebben dat politici niet naar hen luisteren en dat stemmen niet tot verandering leidt, werden Tilburgse jongeren uitgedaagd om op interactieve wijze mee te denken om leeftijdsgenoten te betrekken bij politiek. De gemeente sprak het commitment uit om het winnende idee uit te voeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Winnaars Aisha Brouwers, Anne Wolf en Hajar El Kahla bedachten een opzet van een speciaal YouTube-kanaal getiteld ‘De Wereld Ondersteboven’.

Tijdens de Shake Up kijken we ook vooruit en doen we een live testcase. Een Tilburgse politicus neemt plaats in een kort interview geheel in de sfeer van het op te richten YouTube-kanaal. In de afsluitende bitterballenbrainstorm kan het publiek de winnaars voorzien van input om van ‘De Wereld Ondersteboven’ een groot succes te maken bij de aankomende verkiezingen voor de gemeenteraad. Want bij de verkiezingen van 2014 gaf slechts 1 op de 5 jongeren aan te gaan stemmen…..

Dus, shake je mee? Iedereen is welkom!

Deelnemers:

Kennismakerij
Inspiratiecafé Samen Met De Jeugd

Datum, tijd en locatie

woensdag 27 september
17.00 – 19.00
Kennismakerij

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Shake Up: De verkiezingen