Stay tuned!
 

Proost, op privacy!

Proost, op privacy!

In de festivalsfeer van de avonden van Dear Future, vindt het programma ‘Proost, op privacy!’ plaats. De Kennismakerij wordt omgetoverd tot een kroegsetting waarin allereerst je kennis wordt getest in de pubquiz. Na het inhoudelijke succes van het Kennismakerij-programma ‘Maar ik heb toch niks te verbergen’, rondom de boekverfilming van ‘The Circle’, gaan we opnieuw met Panopticon-documentairemaker Peter Vlemmix op onderzoek of je nu wel of niet iets te verbergen hebt met jouw digitale gegevens.

Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met informatie van bijvoorbeeld de slimme energiemeter? Of de data van die gratis stappenteller of de ingebouwde navigatie van je auto? Hoe zit dat met je online foto’s van jezelf, je kinderen of je oma? Welke informatie sta je met het accepteren van algemene voorwaarden en cookies precies af? En wat kan daarmee gebeuren?

In boekrecensies van ‘The Circle’ werd beschreven hoe verontrustend en relevant het is dat de schrijver uitgaat van het bestaande en enkel een stapje verder gaat. Daarom gaat docent Michiel van Diesen van Fontys Academy for Creative Industries vanachter de bar dieper in op verrassende praktijkvoorbeelden van online gedrag. Ondertussen krijg je een rondje van de zaak en proosten we op privacy. Maar is het werkelijk nu zo erg of zijn die digitale gegevens ook vooral leuk en handig?

Colette Cuijpers, docent aan Tilburg University en lector bij de Juridische Hogeschool neemt je verder mee in de wereld van online privacy zodat je uiteindelijk je plaats op de Scope of Privacy op de vloer van de Kennismakerij nóg beter kunt bepalen.

Wil je alvast voorbereidend werk doen? Ga dan voorafgaand aan het programma naar de Mirror Room op het festivalterrein van Dear Future, (achter de Hall of Fame). In deze speciale ruimte ervaar je hoe het voelt om data te worden en zo het belang van privacy op persoonsgegevens voor jezelf inzichtelijk te maken. Speciaal voor ‘Proost, op privacy!’ is de Mirror Room op maandag geopend tot 19:30 uur.

Deelnemers:

Kennismakerij

Datum, tijd en locatie

maandag 25 september
19.30 – 21.30
Kennismakerij

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Proost, op privacy!