Stay tuned!
 

Pop Up Cinema: Bugs

Pop Up Cinema: Bugs

Komt dat zien! Dear Future, organiseert in samenwerking met Pop Up Cinema twee filmavonden tijdens de Dear Future, week. Op zondag 24 september en op woensdag 27 september vertonen we twee films, passend bij de thema’s van Dear Future,. Na afloop is er alle ruimte om samen met andere aanwezigen over het filmthema na te praten onder leiding van Tim van der Avoird, filmkenner en gespreksleider (zondag) en Meike van Zandvoort, programmamaker van Pop Up Cinema (woensdag). Hoe denk jij over het thema van de film? Wat betekent dit voor onze toekomst? Laat je inspireren! Schrijf je in via het formulier op deze pagina! Voor €5,- krijg je toegang tot de film plus een consumptie. Betalen kan voorafgaand aan de film, vanaf 20:00 uur is de kassa bij Club Smederij open.

Leidt het eten van insecten tot een betere wereld?
Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, de UN ziet in het consumeren van insecten een oplossing voor wereldvoedselproblematiek, koks prijzen de beestjes om hun smaak en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de Westerse consument er nog niet aan. Het team van het Deense Nordic Food Lab – (bekend van restaurant het wereldberoemde restaurant NOMA) probeert hier verandering in de brengen. Zij reizen de wereld over, op zoek naar de lekkerste insecten en vinden de verheerlijkte termietenkoningin en zoete honingmieren in Kenia, wormentaco’s in Mexico en horzels in Japan. Maar kunnen deze delicatessen ook voor een groter publiek geproduceerd worden en leidt het eten van insecten uiteindelijk wel tot een betere wereld?

Nordic Food Lab
In 2008 ontstond het Nordic Food Lab, geboren uit de door René Redzepi en Claus Meyer opgerichte beweging ‘New Nordic Cuisine’ waarvan het Deense toprestaurant NOMA het hart is. Nordic Food Lab is interdisciplinair onderzoeksinstituut voor voedsel en wetenschap. Het onderzoek naar insecten als voedsel vormt een onderdeel van het lab, dat als hoger doel heeft ‘niet alleen eten voor iedereen, maar goed eten voor iedereen’ te bewerkstelligen.

Met nagesprek onder leiding van Tim van der Avoird.

Deelnemers:

Pop Up Cinema

Datum, tijd en locatie

zondag 24 september
20.30 – 23.00
Club Smederij

Meld je nu aan!

Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Je krijgt voor €5 toegang tot de film plus een consumptie. Betalen kan voorafgaand bij de kassa van Club Smederij.

Aanmelden: Pop Up Cinema: Bugs