Stay tuned!
 

Masterclass ‘Maak het verschil! – Kijk op de Wijk’

Masterclass ‘Maak het verschil! – Kijk op de Wijk’

Samen met bestuurskundige Pieter Tops gaat BrabantKennis na hoe armoede en sociale uitsluiting van oudsher kunnen leiden tot wijken en buurten die volledig op zichzelf lijken staan, waar bewoners de eigen boontjes doppen en af en toe een oogje dichtknijpen. En waar ondermijnende criminaliteit welig tiert. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat de georganiseerde criminaliteit een wijk overneemt of ontwricht? Is een bestuurlijke en justitiële aanpak dan wel voldoende? Of moeten we juist een bredere, maatschappelijke aanpak ontwikkelen? En hoe ziet die er dan uit? Deze masterclass slaat een brug tussen theorie en praktijk: we gaan op zoek naar de dilemma’s in de dagelijkse beleidsuitvoering rondom dit thema.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

– Masterclass en in gesprek met Pieter Tops
– Kijk op de Wijk: op bezoek bij drie maatschappelijke initiatieven (tip: zorg voor makkelijke schoenen)
– Terugkoppeling en afsluiting met Pieter Tops

Als basis nemen we de boeken ‘De achterkant van Nederland’ van Pieter Tops en Jan Tromp en ‘Een ongetemde buurt’ van Pieter Tops (de boeken zijn voor geïnteresseerden tijdens de masterclass te koop), aangevuld met de longread ‘Criminaliteit met een zachte G’.

Betrokken burger, bestuurder, professional of beleidsmaker in Brabant? Actief in Brabantse buurten of wijken? Leergierig en een echte doener? Meld je dan aan voor deze masterclass in het Trend Research Lab in Tilburg!

Deelnemers:

BrabantKennis

Datum, tijd en locatie

donderdag 28 september
13.00 – 17.00
Trend Research Lab

Wachtlijst!

LET OP! Deze masterclass is inmiddels vol maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via het inschrijfformulier. Mocht er een plaats vrijkomen, dan laten we je dat meteen weten.

Aanmelden: Masterclass ‘Maak het verschil! – Kijk op de Wijk’