Stay tuned!
 

Mapping the Path: Building Communities for Change

Mapping the Path: Building Communities for Change

Dear Future,
Hoe kunnen we gemeenschappen en partnerschappen opbouwen om een overgang naar sociaal en ecologisch welzijn te bewerkstelligen?
Voel je je soms ook machteloos of verward door de huidige problemen zoals verspreidende conflicten, klimaatverandering of golven van mensen die vluchten? Uiteindelijk zijn jij en ik diegenen die verandering aandrijven met onze passies, creativiteit en capaciteiten, maar we moeten, op de een of andere manier, de verandering die we willen zien in deze wereld organiseren.
In deze interactieve sessie zullen we samen uitzoeken hoe we gemeenschappen en netwerken, die op grote schaal een positieve impact teweeg kunnen brengen, opbouwen en activeren. De focus ligt op het creëren van een leeromgeving die ervoor zorgt dat wij de bekwaamheden verkrijgen waarmee we complexe uitdagingen kunnen aanpakken met co-creatieve oplossingen.
Breng de uitdagingen en ambities van jouw eigen projecten en initiatieven, of nog abstracte ideeën van wat je wil veranderen naar voren in deze sessie, zodat we kunnen werken met praktijkcasussen en elkaar kunnen helpen onze impact te vergroten.

Deze sessie is voor iedereen die:
– een positieve verandering wil brengen maar niet weet waar en hoe te beginnen;
– innovators, Changemakers en Professionals zijn die graag hun inzichten willen verrijken in het zich organiseren voor transities en impact.

Wat leer je:
– collaboratieve initiatieven en projecten te ontwerpen en activeren;
– praktische instrumenten te gebruiken die jouw positieve impact zullen vergroten;
– kennis, contacten en inzichten voor je eigen project.

Een voorbeeld nodig?
Gemeenschappen? Netwerken? Impact? Kun je alsjeblieft wat concreter zijn?
Natuurlijk: In november 2016 begonnen we een lokale gemeenschap – Transform Tilburg – om iedereen die betrokken was bij het brengen van verandering, bij elkaar te brengen. We organiseerden een event voor andere organisaties en groepen om kennis te delen over praktische uitdagingen in het werk en de manier waarop ze elkaar hierin kunnen helpen. Nu zijn we bezig met het activeren van diverse mensen en missies door toe te werken naar een collectieve Action Day, waarbij lokale uitdagingen en behoeftes, verspreid over Tilburg, worden aangepakt in grotere en kleinere Actions. Het is nogal een leertraject geweest, maar wel één die ons ervan heeft overtuigd dat het mogelijk is een positieve verandering te brengen.

Deelnemers:

Transform Tilburg

Datum, tijd en locatie

maandag 25 september
15.30 – 17.30
Hall of Fame, Café

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Transform Tilburg