Stay tuned!
 

Innovation Games

Brabant Living Lab presenteert: de Innovation Games

In zes dagen, 24/7 gaan 50 deelnemers in een real-life game op zoek naar innovatieve oplossingen voor tien maatschappelijke vraagstukken. 10 teams, die bestaan uit een mix van young professionals: talenten met economische, technische, creatieve en sociale achtergronden, dagen elkaar uit om tot de meest innovatieve ideeën te komen.

Locatie Wagenmakerij
Van zaterdag tot donderdag vormt de Wagenmakerij de thuisbasis van deze jonge innovators. Het publiek is van harte welkom om te komen kijken en wellicht een tijdje mee te doen. Tijdens de Innovation Games worden diverse inspirerende workshops gegeven over onderwerpen als design thinking, creatieve sketching, unleash your creative beast of LEGO® SERIOUS PLAY®.

Brabant Living Lab: powered by Provincie Noord-Brabant

Binnenkort maken we de vraagstukken bekend. Meer weten? Neem contact op met Alex Brul, projectleider strategische evenementen, abrul@brabant.nl

Brabant Living Lab organiseert een aantal inspiratieworkshops in het programma van de Innovation Games, waar het het publiek zich voor kan inschrijven:

Workshop LEGO® SERIOUS PLAY®

Heb jij je al gewaagd aan een sessie met LEGO® SERIOUS PLAY®? Stoei niet langer met post-its, brainstormtechnieken of schetsen, maar laat je handen denken en begin met bouwen. LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) is een kersverse, creatieve en effectieve methode voor onder meer strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie. De kracht van LSP is dat iedereen met behulp de befaamde LEGO-steentjes in staat is om zijn kennis en mening in te brengen in een overleg.
Iedere LSP sessie bestaat uit 4 stappen: 1. uitdagen, 2. bouwen, 3. delen en 4. reflecteren. Deelnemers leggen met behulp van legosteentjes hun gedachten en ideeën vast in tastbare driedimensionale modellen en metaforen. Hun ideeën en creativiteit worden hierbij maximaal benut. De deelnemers geven zelf betekenis aan hun gebouwde modellen.

Wanneer: zaterdag 23 september, 15.00 – 16.30 uur
Duur: 1.5 uur
Aantal deelnemers: 15
Tijdens deze workshop maak je onder leiding van Bas Antonis van STUDIO.WHY kennis met de methode en de effecten van LSP.

Wanneer: woensdag 27 september
Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: 10
Tijdens deze workshop maak je onder leiding van Lea Albers, facilitator LEGO® SERIOUS PLAY® kennis met de methode en de effecten van LSP.

Workshop CREATIVE SKETCHING
Vertel je verhaal visueel! Tekeningen, hoe simpel ook, helpen je om je verhaal beter over te brengen aan je publiek. 80% van de mensen denkt in beelden. Gebruik die kennis om er voor te zorgen dat je publiek jouw boodschap makkelijker onthoudt, begrijpt en kan delen.

Tijdens de workshop creative sketching worden deelnemers getriggerd om informatief te tekenen. Iedereen kan het (echt waar)! De truc: zet je gedachten snel op papier en houd je tekening simpel. De creativiteit volgt vanzelf!

Wanneer: zaterdag 23 september 17.00 – 18.30 uur
Duur: 1.5 uur
Aantal deelnemers: 15
De workshop wordt verzorgd door Marleen Stuifmeel van Studio Stuif.

Workshop DESIGN THINKING (BASIS)
Dompel je tijdens deze workshop onder in de beginselen van Design Thinking. Design Thinking is een interactieve aanpak waarmee je samen met belanghebbenden oplossingen bedenkt voor maatschappelijke problemen. Deze opkomende methodiek baseert zich op logica, verbeelding, intuïtie en systemisch redeneren. Mensen, hun onderlinge relaties, beleving en behoeften staan hierbij steeds centraal.
In deze workshop verken hoe je met design thinking mogelijkheden kunt onderzoeken naar wat zou kunnen zijn, en hoe je gewenste resultaten kunt creëren die jouw eindgebruikers ten goede komen.

“Design Thinking is a human centered, creative approach to problem solving. One that starts with people and ends with innovative solutions tailored to meet their needs” – Tim Brown, IDEO

Wanneer: zondag 24 september, 9.15 – 11.00 uur
Duur: 1.45 uur
Aantal deelnemers: 15
De workshop wordt verzorgd door Noralie Weusthuis, STUDIO.WHY

Workshop UNLEASH YOUR CREATIVE BEAST
Ken je dat… al die geniale ideeën, maar vervolgens blijft het daarbij? Tijdens Unleash your creative beast (her)connect met je oerdrang tot creëren! Met lef, zachtheid en totale gekte wordt ontdekt welke praktische tools iedereen kan inzetten om het creatief vermogen te versterken! Doe eens gek en laat je meevoeren in deze populaire workshop.

Wanneer: zondag 24 september, 13.00 – 14.45 uur
Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: 15
De workshop wordt verzorgd door Janneke Meijers

Deelnemers:

Provincie Noord-Brabant

Datum, tijd en locatie

Workshop LEGO® Serious Play®
zaterdag 23 september, 15.00 – 16.30
woensdag 27 september
Wagenmakerij

Workshop Creative Sketching
zaterdag 23 september
17.00 – 18.30
Wagenmakerij

Workshop Design Thinking
zondag 24 september september
09.15 – 11.00
Wagenmakerij

Workshop Unleash Your Creative Beast
zondag 24 september
13.00 – 14.45
Wagenmakerij

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder.

Aanmelden: Innovation Games