Stay tuned!
 

Food 2030

Food 2030

De wereld wordt gekenmerkt door diverse ontwikkelingsvraagstukken, zoals ruimtelijke ongelijkheid, de tegenstelling arm en rijk, milieuvraagstukken, de productie van voldoende en veilig voedsel voor iedereen, gewelddadige conflicten en ziektes. Al deze vraagstukken zijn veroorzaakt door mensen en zouden per definitie ook door mensen moeten worden opgelost.

De minor Global Development Issues van Fontys Hogeschool gaat uit van de gedachte dat studenten als burgers, consumenten en aanstaande professionals nauw betrokken zijn bij mondiale ontwikkelingsvraagstukken. Dat vraagt om weloverwogen keuzes en het vermogen de juiste vragen te kunnen stellen op het terrein van duurzame ontwikkeling, rechtvaardigheid en interculturaliteit. Samen met de Kennismakerij duiken ze tijdens Dear Future, in het onderwerp Food 2030.

In deze opdracht gaan internationale studenten van de minor Global Development Issues onderzoek doen naar het mondiale voedselvraagstuk. Dit vraagstuk bestaat uit twee componenten: voedselproductie en voedselconsumptie. De hoofdvragen die beantwoord gaan worden zijn:
– Hoe zorgen we er voor dat de voedselproductie in 2030 op een duurzame manier verloopt?
– Hoe zorgen we voor duurzame voedselconsumptie in 2030?

De studenten werken in kleine subgroepen en richten zich op een van deze vragen. Ze werken een rampscenario en een wenselijk scenario uit en pitchen hun uitkomsten aan het einde van de ochtend. De feedback die ze ontvangen verwerken ze in de tweede werkochtend op 6 oktober.

Bezoekers zijn welkom om kennis te nemen van het thema bij de pitch van de opdracht en worden ook uitgenodigd om mee te denken en doen.

Deelnemers:

De Kennismakerij
Fontys Hogescholen – Global Development Studies

Datum, tijd en locatie

vrijdag 29 september
09.30 – 13.30
Kennismakerij,
Burgemeester Brokxlaan 8-18

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Food 2030