Stay tuned!
 

Een Social Lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen

Een Social Lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen

Lees eerst de gebruiksaanwijzing

We worden niet geboren met een gebruiksaanwijzing. Helaas… maar hoe handig zou het zijn als we er wel een hadden? Dat de mensen in jouw omgeving precies weten wie je bent en wat je nodig hebt? Zodat ze jou beter begrijpen?
Jongeren die te maken hebben met jeugdhulp lopen er nogal eens tegen aan. Ze voelen zich slecht of zelfs helemaal niet begrepen door hun ouders en hulpverleners. Dit kan leiden tot irritatie en frustratie. Tot situaties waar niemand blij van wordt.

Hoe gaaf zou het zijn wanneer deze jongeren zelf hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ kunnen maken! Zodat iedereen weet wat er speelt, wat de jongere nodig heeft en wat er wel en wat er niet werkt. Werk jij mee?

Wij willen samen met jou op 28 september op een creatieve en inspirerende manier een gebruiksaanwijzing ontwikkelen. Of in ieder geval iets waar iedere jongere straks écht iets aan heeft. Waarmee ze zich kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze nodig hebben, zodat zij zichzelf maar ook hun omgeving hen beter begrijpt.

Als de gebruiksaanwijzing klaar is verkennen we ook hoe de ‘persoonlijke gebruiksaanwijzing’ een begrip wordt in de jeugdhulp. Als het aan ons ligt hebben alle deelnemers aan het einde van het social lab meer begrip voor elkaars perspectieven en lopen jongeren aan het einde van de middag met hun eigen gebruiksaanwijzing én met een goed gevoel de deur uit.

Deelnemers:

Zorgbelang Brabant
KR8LAB

Datum, tijd en locatie

donderdag 28 september
09.30 – 17.00
Hall of Fame, Foyer

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Een Social Lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen