Stay tuned!
 

Doe-event ‘Het nieuwste ondernemen in Brabant’

Doe-event  ‘Het nieuwste ondernemen in Brabant’

Uitdagers en aanpakkers: VPRO-tegenlicht besteedde er in het voorjaar van 2017 een hele uitzending aan. En een jaar daarvoor ging er een uitzending over de betekeniseconomie.
Het borrelt en bruist in Brabant van mensen die oplossingen ondernemen voor vraagstukken rond bijvoorbeeld natuur, milieu, duurzaamheid, solidariteit, inclusie, armoede, vergrijzing en gezondheid. Dat is namelijk wat uitdagers en aanpakkers in die betekeniseconomie willen; zij willen positieve verandering voor elkaar krijgen op dit soort maatschappelijk vraagstukken. Wat zij gemeen hebben? Zij wachten niet af tot de overheid of het bedrijfsleven een probleem oplost. Zij gaan ook niet praten, vergaderen of klagen. Maar zij leveren zelf een bijdrage door buiten de gebaande paden aan de slag te gaan. Hier gaat voor ons ‘het nieuwste ondernemen’ over: samen leven en werken op basis van maatschappelijk rendement (i.p.v. cijfers en financiën) en op basis van gemeenschappelijk voordeel (i.p.v. individueel voordeel). Het zijn ondernemende mensen die voor de publieke zaak de mouwen opstropen.

Hoe zorgen we ervoor dat deze uitdagers en aanpakkers een flinke impuls krijgen? Want de mouwen opstropen en buiten de gebaande paden gaan is nodig, maar niet makkelijk. Tijdens het doe-event ‘het nieuwste ondernemen in Brabant’ willen we samen met de deelnemers op zoek naar de bouwstenen voor een bruisend, lerend netwerk voor het nieuwste ondernemen in Brabant. Een netwerk met een magneetwerking, waarin ondernemende Brabanders hun kennis, kunde en doe-kracht bij elkaar kunnen brengen en er co-creatie ontstaat rond oplossingen voor de Brabantse samenleving. We willen samen op zoek naar de bouwstenen vanuit de overtuiging dat de oplossingen te vinden zijn in creatief en ondernemend Brabant. Zeker als inwoners, sociale ondernemers, bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheid de handen ineen slaan. Als we het onderscheid tussen ‘markt’, ‘overheid’ en ‘samenleving’ even durven los te laten. De bouwstenen die we tijdens dit event samen bedenken, zullen door BrabantAdvies in een advies aan de provincie gebundeld worden.

Programma
Om 9.00 uur is er een ontvangst met koffie of thee. Na een welkom door dagvoorzitter Roos Sohier van BrabantAdvies gaan we in groepen bouwen en prototypes maken.
De uitkomsten delen we direct in een Facebookgroep die speciaal voor dit event is aangemaakt. Je kunt je nu al aanmelden bij deze groep en neem je smartphone en/of tablet 29 september mee!

Deelnemers:

BrabantAdvies
SLOWW
Calei Consulting
BTeken
Systemisch Consult
Rosenblatt Social Innovation & Transformation Design

Datum, tijd en locatie

vrijdag 29 september
09.00 – 12.00
Ontdekstation

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Een ecosysteem voor het nieuwe ondernemen in Brabant