Stay tuned!
 

De waarde van vrijetijd

De waarde van vrijetijd

Wat is voor jou de betekenis van vrijetijd? Academy for Leisure van NHTV deed onderzoek naar ‘de waarde van vrijetijd’ en wil tijdens Dear Future, graag de resultaten presenteren en in discussie. Hoe staat het met de keuzevrijheid die we hebben in onze vrijetijd? Zijn alle vrijetijdsvoorzieningen wel op een gelijke wijze toegankelijk en beschikbaar voor iedereen? We willen meer, we kunnen meer en we mogen meer dan ooit in onze vrijetijd, maar feitelijk hebben we niet meer tijd tot onze beschikking. Verandert waardevolle tijd daarmee in stressvolle tijd? Zijn werk, zorg en vrijetijd nog wel van elkaar te scheiden?

Verschillende onderzoekers zullen vanuit een specifiek thema hun perspectief schetsen op de waarde die vrijetijd kan hebben als sector waar gastvrijheid, sociale cohesie, inclusie, betekenisgeving en toegankelijkheid belangrijke thema’s zijn. Enkele concrete voorbeelden die de revue zullen passeren (zonder daarmee uitputtend te zijn):
– Hoe mensen vrijetijd gebruiken voor identiteitsvorming en betekenisgeving.
– Hoe een evenement als de Roodharigendag bijdraagt aan bijzondere community vorming.
– Hoe Poolse migranten uitsluiting ervaren in het uitgaansleven.
– Hoe cultuurpodia en themaparken worstelen met hun gastvrijheid en toegankelijkheid.
– Hoe co-creatie en toerisme niet zo’n succesvol huwelijk zijn.
– Hoe vrijetijd een rol zal spelen in het onderwijs van de toekomst.

Vanuit NHTV zullen korte bijdragen komen van Arend Hardorff, Peter Horsten, Ilja Simons, Esther Peperkamp en Simon de Wijs. Het onderzoek met daarin 18 bijdragen zal in de vorm van een magazine ook ter beschikking worden gesteld.

Deelnemers:

Academy for Leisure NHTV

Datum, tijd en locatie

donderdag 28 september
15.00 – 17.00
Hall of Fame, Junior Skatepark

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: De waarde van vrije tijd