Stay tuned!
 

De Verzamelingen

De Verzamelingen

De stad ligt vol spullen. Een fietswiel, fladder plastic of blik. De stad is ook vol met mensen, hun dromen, kennis en ideeën. Potentieel materiaal, dat kan leiden tot nieuwe creaties. Bouwjaar ’84 is een performance-gezelschap uit Tilburg. Het gezelschap doet aan jutten; het vinden en (her)gebruiken van materiaal, gedachtes, tijd, kennis en inspiratie.

De Verzamelingen is een volkje gebouwd van gejutte materialen, ze verbeelden de mens en hun omgeving in een constante staat van beweging. Een kolkende massa van atomen, gedachten en gevoelens die telkens nieuwe vormen aanneemt. Orkaankracht op menselijke schaal.

Ook dit project is in beweging. Elke dag wordt er actief gejut, samen met het Dear Future publiek. Geef je nu op voor een verrassende Jutsessie en laat Bouwjaar ’84 het jutters brein in je aanwakkeren. Aan het einde van de middag is er een nieuwe versie van De Verzamelingen te zien in een performance met live-muziek. Alles geïnspireerd op het verzamelde materiaal.

Het project ‘De Verzamelingen’ ging dit jaar in premiere op theaterfestival Oerol, is in de zomer een aantal keren opgedoken in de Piushaven en bezoekt nu ook het ‘Dear Future’ festival. Eerder maakte Bouwjaar ’84 de Levende Landmarks ‘Isidore’ (premiere: Westerkeyn, Oerol ’16) en ‘Koningin Van Één Nacht’ (i.s.m Beeldjutters, premiere: Shine festival Den Bosch ’15).

Deelnemers:

Bouwjaar ’84

Datum, tijd en locatie

Live Performance
Zaterdag: performance van 17.00-17.15 uur
Zondag: performance ansluitend bij Talkshow in Club Smederij.
Ma: Geen jutsessies of performance
Di: 16.45 uur performance buiten
Wo: 16.45 uur performance buiten
Do: 16.45 uur performance buiten
Vr: 15.00 uur performance

Expositie
dinsdag 26 september t/m vrijdag 29 september
12.00 – 18.00

Jutsessies
dagelijks behalve maandag 12.30 – 13.30 uur

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: De Verzamelingen