Stay tuned!
 

Dance & Creative Wellness

Dance & Creative Wellness

Een dialoog over innovatie in de gezondheidszorg door middel van dans en creatieve interventies.
In een klimaat waarin overheden, gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars op zoek zijn naar een oplossing voor wereldwijde epidemieën als een zittende levensstijl en stress gerelateerde ziektes kan ‘dans’ in al zijn facetten een belangrijke rol spelen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Dit jaar ontstond een bijzondere samenwerking tussen Dance and Creative Wellness Foundation, Het Laar en DansBrabant. Samen geloven zij dat dans een sociale, inclusieve bewegingsvorm is die wereldwijd een grote vooruitgang kan betekenen in gezondheid. Jong en oud, gehandicapt of gezond, iedereen kan van deze bewegingsvorm gebruik maken voor de verbetering of het op peil houden van gezondheid, immuunsysteem, hersenfunctie, zelfverzekerdheid en sociale integratie.

We nemen je mee in onze zoektocht. Ervaar het zelf en voel. Gezamenlijk creëren we een creatieve dialoog. We vragen je om in actie te komen: ‘De beweging richting innovatie in gezondheidszorg is een open forum om in gesprek te gaan. Op deze manier komen potentiële middelen, mogelijke nieuwe wegen en innovatieve en toch praktische vervolgstappen aan het licht.

Achtergrondinformatie voor degene die meer willen lezen
Positieve Gezondheid – een aanpak die gezondheid en welzijn bevordert, in tegenstelling tot symptoonbestrijding – verandert onze definitie van gezondheid en bevordert innovatie in Health promoting care*. Gezondheid is meer dan de WHO 1948 definitie, ‘een toestand van volledig lichamelijk, mentaal en sociaal welzijn’, en draait om een actieve betrokkenheid van het individu – ‘het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’.

In de ontwikkeling van onze moderne samenleving heeft ons lichaam een enorme evolutie doorgemaakt en is het een buitengewoon productieve bron geworden. Een evolutie van schepping en voortplanting naar een economisch en esthetisch instrument. Deze verschuiving van een autonoom subject naar een zakelijk subject kan economische waarde hebben, maar velen zijn vergeten of zijn zich onbewust van de authentieke kracht van ons fysieke lichaam; Hoe het verband houdt met ons denken, ons sociaal-psychologisch welzijn en onze kracht om de juiste omstandigheden voor creativiteit te creëren. Dit heeft potentie om bij te dragen en waarde toe te voegen aan de wijze waarop fysiek of mentaal trauma overwonnen kan worden.

Andrew Greenwood, mede-oprichter van Dance and Creative Wellness, is stellig voorstander van tranformatie in de gezondheidszorg! Hij werkt samen met culturele instellingen zoals het Nationale Opera en Ballet Amsterdam en Hermitage Museum St. Petersburg. Ook werd hij uitgenodigd om, in het Euopees Parlement in Brussel, het programma Moving Towards Mental Wellness voor World Mental Health Day te presenteren.

* Health promotion is “the process of enabling people to increase control over their health and its determinants, and thereby improve their health”, according to the World Health Organization (WHO) 2005

Deelnemers:

DansBrabant
Dance and Creative Wellness Foundation
Het Laar

Datum, tijd en locatie

dinsdag 26 september
13.30 – 15.30
De NWE Vorst

Meld je nu aan!

Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden, want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hieronder. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Aanmelden: Dance & Creative Wellness