Stay tuned!
 

Creatieve en duurzame oplossingen voor een veerkrachtig Brabant

Creatieve en duurzame oplossingen voor een veerkrachtig Brabant

De Brabantse gedeputeerden Anne-Marie Spierings (Agrarische Ontwikkeling, Energie en Bestuur), Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur) en Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) nodigen je graag uit voor een betekenisvolle donderdagavond met:
• Mooie verhalen, zoals die van Willemijn Verloop, oprichtster Social Enterprise NL en Bob Hutten, betekenisvol ondernemer met zijn Verspillingsfabriek;
• Purpose People Portraits: filmpjes van inspirerende voorbeelden;
• Gesprekken met de gedeputeerden en pitches van sociale ondernemers;
• Eerste resultaten van de inventarisatie Brabantse Betekeniseconomie;
• Verdiepingsessies over o.a. sociaal ondernemerschap & de SDG’s, het opschalen van betekenisvolle ondernemingen, positionering en communicatie, kansen voor de (lokale) overheid, maar ook over werkgeluk en natuur’lijk’ ondernemen! Met de unieke mogelijkheid om via Virtual Reality te ervaren hoe het is om in een Lightyear-auto te rijden!
• Een Food Market met gerechtjes van sociale ondernemers.

De maatschappelijke opgaven van de toekomst vragen om creatieve oplossingen. Of je nu kijkt vanuit het perspectief van de UN Sustainable Development Goals, opgaven op nationale schaal of uitdagingen die regionaal en lokaal spelen: al deze vraagstukken vragen om oplossingen die over domeinen heen reiken, oplossingen die verbindingen maken tussen verschillende uitdagingen en niveaus, oplossingen waarbij maatschappelijke, ecologische en economische waarden samengaan.
Veel initiatieven in Brabant laten ons zien dat dit kan; er zijn duurzame oplossingen voor een veerkrachtig Brabant! Kleinschalige wijkondernemingen, sociale ondernemers maar ook grote bedrijven en zorgcoöperaties dragen bij aan deze beweging: de Betekeniseconomie.
We willen met een aantal inspirerende voorbeelden en sprekers ook jullie hart sneller laten kloppen voor de Betekeniseconomie. Wat kun jij doen om deze beweging verder te brengen? En welke inzichten en ervaringen wil jij meegeven voor het vervolg van deze inventarisatie?

Het volledige programma tref je hier.

Deelnemers:

BrabantDC
Provincie Noord-Brabant

Datum, tijd en locatie

donderdag 28 september
17.30 – 22.00
Koepelhal

Meld je nu aan!

Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan via onderstaande knop!

Aanmelden / Submit