Stay tuned!
 

Beeldtherapie: Non-verbaliteit / verbinding

Beeldtherapie: Non-verbaliteit / verbinding

In deze steeds sneller wordende maatschappij hebben we nooit tijd, wordt er van alles van ons verwacht en worstelen we met onze gezondheid en alledaagse dingen. Er is maar weinig ruimte om bewust te zijn van je lichaam en wat zijn signalen zijn. We zijn meer gericht op de cognitie van de mens, wat hij denkt en verbaliseert. Hierdoor raken we nog meer vervreemd van onze emoties en gevoelens. Door een medium zoals yoga of meditatie proberen we ons steeds meer te uiten en rust te vinden. Maar ook onze creativiteit speelt hier een grote rol, of je nu luistert naar muziek, danst, schildert of tekent. We uiten ons op een non-verbale manier. En in de toekomst zal het non-verbale aspect waarschijnlijk een steeds grotere rol gaan spelen.

Beeldende therapie is een behandelmethode voor mensen met psychiatrische stoornissen en/of psychosociale problemen. De therapie is er op gericht ontwikkelings-, veranderings-, stabilisatie- en/of acceptatieprocessen te bewerkstelligen.

Beeldende materialen, zoals verf, klei, hout, steen, textiel, maar ook digitale media, vormen de basis van het beeldend therapeutisch werken. Hierbij worden technieken toegepast uit de beeldende kunst, zoals werken met symbolen en rituelen. Daarnaast worden technieken gehanteerd die gericht zijn op de beleving, zoals toevalstechnieken en geleide fantasie.
Tijdens de workshop gaan we op een non-verbale manier samenwerken, contact leggen met de ander. Door middel van beeldende opdrachten kaarten we de volgende onderwerpen aan; spiegelen, verbinden, leiden/volgen, vertrouwen.

Deelnemers:

Sooss

Datum, tijd en locatie

Sessie 1
donderdag 28 september
15.00 – 16.00
Sooss

Sessie 2
vrijdag 29 september
13.30 – 14.30
Sooss

Aanmelden: Beeldtherapie: Non-verbaliteit / verbinding