Dear Future, 23-29 September 2017, Tilburg
evenement aanmelden   |   over Dear Future,   |   pers   |   social   |   contact
 

Award

Social
Innovation
Award

Vrijdag 29 september wordt de Social Innovation Award voor de zevende keer uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan organisatie en initiatief dat een voorbeeld is van succesvolle Social Innovation. Initiatiefnemers of betrokkenen van projecten die bijdragen aan Social Innovation kunnen hun project indienen en kans maken op deze award. De aanmelding voor de Social Innovation Award is inmiddels gesloten.

Jury en beoordeling

Een deskundige jury buigt zich op dit moment over de inzendingen en maakt de nominaties voor de kanshebbers in juni bekend. De genomineerde initiatieven stellen zich op vrijdagmiddag 29 september tijdens Dear Future, in een pitch uitvoeriger voor aan het publiek. Naast de juryprijs wordt dan ook de publieksprijs uitgereikt.

De jury bestaat uit:

– Wim van Dijk, voorzitter, Samen Slim Bouwen aan de Toekomst, voormalig SIA-winnaar;
– Ralf Embrechts, Quiet.nl, voormalig SIA-winnaar;
– Jan Rietsema, Into D’mentia, voormalig SIA-winnaar;
– Silvia Pauly, strateeg gemeente Tilburg;
– Jolanda Schneider, programmaleider Versterken Sociale Veerkracht provincie Noord-Brabant.

De ingezonden initiatieven worden beoordeeld op hun innovatie en creativiteit. Voor welk probleem is een oplossing gevonden, welke partijen zijn erbij betrokken en wat is de impact van het initiatief op de samenleving? Ook naar de zakelijke kant wordt gekeken: hoe ziet het verdienmodel eruit, hoe zit het met de continuïteit, wat zijn de mogelijkheden voor opschaling?

Social Innovation Award Academy

De inzendingen voor de award mogen uit binnen- en buitenland komen. De winnaars van de award krijgen een plek in de Social Innovation Award Academy. Zij komen regelmatig bijeen om de ontwikkelingen in hun initiatieven en de omgeving ervan te bespreken en te bekijken hoe het werken aan social innovation verder versterkt kan worden.